SZÍNJÁTÉK

  Kilencszer egyeztetett a Színművészeti Egyetemen vezetőivel a felsőoktatásért, az innovációért és a szakképzésért felelős államtitkár az intézmény rektor-helyettesével és egy másik vetővel. Az egyetemen uralkodó állapotok miatt – átláthatatlan gazdálkodás, liberális véleményterror, szervezetlenség miatt – szükségessé vált egy, az intézmény ügyeit felügyelő Kuratórium felállítása, melyet Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója vezet. A kiváló szakember tárgyalásokat akart, a korábbi vezetőkkel és a diákokkal, ám az utóbbiak kijelentették: a kuratóriummal nem tárgyalnak.

  Ami az egyetemen folyik tarthatatlan. A forgatókönyvet nem a Vas-utcai épületben írják, külföldről heccelik, uszítják a növendékeket, a színészpalánták pedig tűntetnek az utcán: fenn akarják tartani a liberális intézmény-irányítást, azokat pedig, akik szeretnék folytatni a tanulást, a képzést terrorizálják, megfélemlítik.

  Dráma, tragédia magyar módra.

 

FEHÉROROSZOK?

 

A huszonhat éve hatalmon lévő Lukasenko elnököt választási csalással vádolja egy belföldi liberális felforgató csoport és a Nyugat. Nyolcvannyolc százalék szavazott bizalmat az országot irányító elnöknek, aki rendet, fegyelmet tart országában és – nem utolsó sorban: Oroszországgal, Putyinnal jó barátságot ápol.

Az Európai Uniónak és egy két országnak nem tetszik, hogy – a talán nem minden tekintetben „fehérorosz” ország ellenáll a nemzetközi liberális romboló erőknek, és nem engedi, hogy rakétákat telepítsenek a szomszédos Oroszország határaira.

Merkel gazdasági szankciókkal fenyegetőzik – átgondolná az Északi áramlaton Németországba érkező gáz és olaj importját. Lukasenko csak nevet az ötleten: a németek megfagynának, a gyárak nem működnének, ha a Fehéroroszországon át Németországba áramló gáz és olaj nem folyna a csövekben!

 

  OROSZ IDEGMÉREG, NÉMET GÁZSTOP?

 

Egy belföldi légi járaton hirtelen rosszul lett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, majd komába esett. Moszkvában megvizsgálták és nyilvánosságra hozták a negatív toxikológiai eredményt, azaz: nem találtak szervezetében mérgező anyagot. Az oroszok kiadták a németeknek az évek óta felforgató tevékenységet folytató politikust. s egy berlini kórházban állítólag a novicsok nevű idegméreg nyomára bukkantak.

A németek jó kémikusok, kimutatnak létező és nem létező vegyületeket, emlékezzünk csak vissza: Auschwitzban sem találták a halált okozó mérget.

Navalníj kijött a komából, most pszihológus kezeli., biztosak lehetünk, emlékezni fog a teára, amit a tomszki repülőtér büféjében megivott. Nagyon hideg nap volt, a szamovárban novicsokos tea volt, de senki másnak nem ártott a méreg. Putyinnak szántak, de ő aznap otthon teázott.

A legújabb hír: Merkel asszony Navalníj miatt is felmondaná az Északi Áramlat 2. gázvezeték építkezését.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.